Vaser Liposuction
Devamını Oku
Karın germe ameliyatı, kilo alıp verme sonucu ya da hamilelik sonucu vücudun özellikle karın bölgesinde oluşan yağlanmanın ve çatlakların giderilmesine yönelik etkili bir operasyondur. Burada hedef hem karın bölgesindeki yağlanmanın giderilmesi hem de varsa eğer, oluşmuş çatlakların uzaklaştırılmasıdır.
Kilo alıp vermeler sonucu ya da hamilelikten sonra karın bölgesinde bazen ne yapılırsa yapılsın giderilemeyen fazla deri ve kilolar kalabilir. Karın kaslarının gevşemesi ve güçsüz kalması da sarkma ve kilolanmayı artırır. Hamilelik sonucunda sıkı bir spor programı çoğunlukla işe yarasa da gerek bebeğin bakımından zaman yaratılamaması, gerekse yorgunluk ve yoğunluktan vücudun kendini toparlaması, karın kaslarının yeniden toplanması uzun sürebilmektedir. Ayrıca bu aşamada oluşan cilt çatlakları da can sıkmaktadır. İşte tam bu anlamda karın germe operasyonunun gerekçeleri oluşmuştur.
Ameliyat öncesinde hastanın genel vücut muayenesi yapılmaktadır. Uzman hekim tarafından fazla deri ve (eğer varsa) yağ miktarı belirlenir. Cilt elastikiyeti, deri kalınlığı, deri-yağ ilişkisi gibi hususlar karın germe operasyonlarında oldukça önemli bir parametredir ve mutlaka incelenmelidir.
Ameliyat öncesi kesi yerleri ve ameliyat planlanır, ardından uygun fotoğraflama yapılır.
Karın germe operasyonu, genel anestezi altında ya da spinal anestezi altında uygulanabilmektedir. Operasyona başlarken karın yağları önce bir sıvı yardımı ile gevşetilir. Ardından yağ dokusu bir kanül vasıtası ile dışarı alınır ve daha önceden işaretlenmiş alanlar üzerinden yapılan kesiler ile fazla yağ dokusu ve çatlaklar çıkarılır. Gevşemiş ve zayıflamış karın adaleleri güçlendirilir. Kesiler tam tabaka onarılır ve operasyon sonlandırılır. Operasyon genelde 2(iki) saat civarında sürer.
Genel olarak karın germe ameliyatında göbek altındaki doku çıkarılır ve üzerindeki doku gerilerek karına yeniden şekil verilir. Bu esnada göbek deliği, yeri değişmeden, şekli yeni oluşuma eşlik edecek estetik biçimde oluşturulur.
Operasyondan sonra bir ya da birkaç gün karında biriken sıvının temizlenmesi amaçlı dren kullanınımı gerekebilir ve hasta 1-2 gün hastanede yatırılır.
Daha güzel bir karın kontürü elde etmek için yağ çekme (liposuction) sıklıkla eşlik eder. Liposuction karın dokusuna, her iki basene, yan yağ yastıklarına ve sırta uygulanabilir.
Bazen karında sarkma ve deri fazlalığının limitli olduğu görülür. Bu durumda mini abdominoplasti işlemi uygulanır. Burada göbek deliğine dokunmadan altında kalan bölgedeki fazla deri ve yağ dokularının alınması söz konusudur. Bu durumda kesiler ve çıkarılan parça limitli olup, bu hastaların hastanede yatması da gerekmeyebilir.
Her iki operasyonda da ameliyat sonu kalacak olan iz, kasık bölgesinde bikini bölgesinin içerisinde gizli kalacak şekilde planlanır.
Ameliyattan hemen ertesi gün doğrulup eskiden olduğu gibi düz ve dik biçimde yürümek gerekmektedir. Hasta ne kadar erken dik yürümeye başlarsa kendine olan güveni o ölçüde artacak ve iyileşmesi hızlanacaktır. Bu yönde hastanın doktora güveni tam olmalı ve sözünü dinlemesi gereklidir.
İz oluşumu ve izin kalışı, uygulanan teknikle, hastanın dokusu ve iyileşmede gösterdiği reaksiyonla direk bağlantılıdır. Burada en belirleyici faktör hastanın dokusunun iyileşmesidir. Ancak son yıllarda kötü iz oluşumuna karşı oluşturulan tedavi seçeneklerindeki çeşitlilik sevindiricidir.
Karın germe ameliyatından 1-2 hafta sonra spora başlanılmasını özellikle önermekteyiz. Spor yaparken dikkat edilecek husus, ağrı oluşturmadan ve fazla zorlamadan, öncelikle yürüyüş tarzı sporlar ile başlanması, ardından zamanla karın kaslarının ve gövdenin üst bölümünün çalıştırılmasıdır. Bu düzene uyulduğu takdirde iyileşme hızlanacaktır.
Karın germe ameliyatından sonra hamilelik pek önerilmese de, hamile kalan hastaların sağlıklı bir şekilde doğum yaptıkları tespit edilmiştir. Ancak yine de bu operasyona karar verirken yakın zamanda hamile kalmayacağından emin olması hastanın lehine olacaktır.
Operasyon sonrası giydirilen korse 3-4 hafta çıkarılmamalıdır. Hastalar bu işlemden hemen sonra (aynı gece ya da ertesi sabah) ayağa kaldırılıp yürütülür ve kısa sürede normal yaşama dönmeleri için gerekli bilgiler kendilerine aktarılır.
Genel
2 - 3 Saat
7 - 14 Gün
6 - 12 Ay
İşlem sonrası korse kullanımı zorunludur.
Sürekli